Sculpturen definiëren zich als beelden uit één geheel. Sculpturen zijn zowel voor in huis als in de tuin een prachtig accessoire. Ze vrolijken elke ruimte op, of dit nu de woonkamer, de slaapkamer of de keuken is.

Het leuke aan een sculptuur is, is dat deze symbolisch kunnen zijn voor een bepaalde gebeurtenis of bepaalde gevoelens bij een persoon. Dit maakt een sculptuur uitermate geschikt om als cadeau aan iemand te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een leuk vriendschapsbeeldje geven aan jouw beste vriendin, of een liefdevol beeld kiezen voor jouw partner. De mogelijkheden met sculpturen zijn eindeloos! Zelfs als relatiegeschenk zou een sculptuur nog geschikt zijn.

Sculpturen als decoratie in huis

sculpturen in huis

Wanneer je het sculptuur binnen neerzet, maakt het eigenlijk niet uit wat voor materiaal deze van gemaakt is. Binnen wordt het materiaal toch niet aangetast! Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende materialen:

  • Brons;
  • Keramiek;
  • Hout;
  • Metaal;
  • Zilver;
  • Stof.

Brons heeft bijvoorbeeld een chique uitstraling. Dit maakt dat brons perfect in het interieur past. Ook wanneer je kijkt naar de woontrends die je in de woonwinkel terugziet, past brons hier perfect bij! Het geeft jouw huis automatisch een warme uitstraling.

Tuinsculpturen

tuinsculpturen

Een sculptuur voor in de tuin is weer een ander verhaal. Niet ieder soort sculptuur past direct goed in de tuin. Veel materialen zijn niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vorst, regen en harde wind. Sommige materialen worden hier lelijk van, of beginnen zelfs te rotten.

Brons daarentegen is wel erg geschikt om in de tuin te plaatsen. Het is een stevig materiaal en heeft weinig onderhoud nodig! Perfect voor in de tuin! Veel bronzen beelden worden er zelfs mooier en karakteristieker van wanneer deze lichtelijk “gehavend” zijn door het weer. Wil je dit niet? Dan kun je het bronzen beeld onderhouden met een speciale onderhoudswas. Deze beschermt de kleur van het beeld.