De Nintendo Switch is eenvoudig in te stellen en je kunt er direct mee aan de slag gaan. Toch kan het zijn dat je nog wat hulp nodig hebt. Welke Nintendo Switch moet je bijvoorbeeld kopen, wat krijg je erbij en zijn er leuke games beschikbaar? Daar helpen we je graag verder mee. Je kunt hier alles voor je Nintendo Switch kopen: https://www.game-outlet.nl/nintendo/nintendo-switch/.

Nintendo Switch vs Nintendo Switch Lite

Allereerst geven we je een tip als je nog op zoek bent naar een Nintendo Switch. Dit is namelijk hét moment om na te denken of je de Switch, of Switch Lite wilt. Sinds de oorspronkelijke Nintendo Switch in 2017 werd uitgebracht, zijn er twee andere Switch-apparaten op de markt gebracht. Namelijk de Switch V2 met langere batterijduur en de handheld alleen Switch Lite.

Beide opties zijn goed, maar ze hebben een verschillende focus. De Switch Lite is een handheld systeem dat enkel gebruikt kan worden als draagbare spelcomputer. Het is een geweldige keuze voor jonge kinderen of handheld Switch-gebruikers. De ‘normale’ Nintendo Switch kan op de tv aangesloten worden, maar ook als handheld console gebruikt worden.

Is de Nintendo Switch het waard om te kopen?

De populariteit van de Nintendo Switch is ongekend. Niet alleen is het unieke hybride ontwerp verleidelijk voor mensen. Ook het gevarieerde aanbod aan games draagt hieraan bij. Het hybride ontwerp zorgt er echter wel voor dat hij niet zo krachtig is als bijvoorbeeld een PlayStation of Xbox.

Het komt erop neer dat als je al een Nintendo-fan bent, de Switch een absolute must is, zonder twijfel. Als je een casual gamer bent, is de Switch waarschijnlijk een goede investering, omdat je hem kunt gebruiken voor zowel je thuisconsole als je draagbare console, zonder dat je twee aparte apparaten hoeft te kopen.

Heb ik een compressor met tank nodig?

De keuze voor een compressor met tank wordt grotendeels bepaald door je budget en de airbrush werkzaamheden die je wilt verrichten. Een kleine tank kan verschil maken, doordat de luchtpulsatie van de zuiger naar de airbrush wordt geëlimineerd. De kleine tanks wegen vaak rond de 0,3 liter en voegen daarmee weinig toe aan je compressor.

De modelbouwfanaten die aan grote stukken willen werken raden we aan om een grote tank aan te schaffen. Hiermee heb je geen pulsatie en gaat het apparaat uit als je de maximale druk bereikt. Verder heeft een grote tank als voordeel dat de hoeveelheid vocht dat de airbrush afgeeft wordt verminderd.

Wat zit er allemaal in de doos?

Er worden in totaal acht items meegeleverd met een Nintendo Switch, exclusief handleidingen, notities en andersoortig papierwerk. In wezen is er de console, een Nintendo Switch-controller (die twee kan worden als een spel slechts één Joy-Con toelaat), en alles wat je nodig hebt om hem aan te sluiten op een tv.

Dit is wat er in de doos zit:

  1. Nintendo Switch-console
  2. Links Joy-Con
  3. Joy-Con
  4. Joy-Con bandjes (paar)
  5. HDMI-kabel
  6. Nintendo Switch-dock
  7. Joy-Con Grip
  8. Adapter

Het bovenstaande omvat alles wat je nodig hebt om Nintendo Switch-spellen te spelen, hetzij met alleen de Switch zelf, hetzij met je televisie. Afhankelijk van het verkooppunt kunnen er bundels worden aangeboden met verschillende accessoires, spellen of andere materialen in aanvulling op wat je hierboven ziet. Elke Nintendo Switch-verkoopdoos heeft echter dezelfde basisartikelen.

airbrush compressor bij scenery workshop

Wat is het spelaanbod voor de Nintendo Switch?

Nintendo is exclusief eigenaar van enkele van de grootste namen op het gebied van gaming. Denk hierbij aan Mario, Zelda, Pokémon, Metroid, Animal Crossing, Splatoon, Super Smash Bros. en Donkey Kong. Als dus ook maar één van die franchises interessant voor je is, moet je een Switch hebben om de nieuwste titels te kunnen spelen.