Kinderen kijken er al weken naar uit, kunnen er ‘s nachts nauwelijks slapen en raken er niet over uitgepraat! Ja, we hebben het over het KINDERFEESTJE! Maar hoe zorg je er nu voor dat je een kinderfeestje in Groningen laat slagen? In deze blog geven we je wat tips voor een te gekke kinder party! 

Waar geef je het feest? 

Belangrijk om te bepalen is de plek waar je het feest wilt geven. Dit kan natuurlijk thuis, maar bedenk dan wel dat je de kinderen een hele dag moet vermaken, ook als het buiten slecht weer is! Is het kinderfeestje midden in de zomer? Dan kun je het best gaan voor activiteiten in de buitenlucht, op een externe locatie of rondom je huis. Voor een feestje in de herfst of winter kun je het beste een binnenactiviteit regelen en kom je al snel uit op een externe locatie, zodat je niet afhankelijk bent van het weer.  

Een feestje buiten de deur! 

Bij het kiezen van de externe locatie is het belangrijk om het weer in acht te nemen. Wil je zeker weten dat het weer geen roet in het eten gooit? Zorg er dan voor dat je ergens naartoe gaat waar je activiteiten kunt doen die zowel met mooi weer als met wat minder weer leuk zijn voor de kinderen.

Denk bijvoorbeeld aan locaties als Snowlimits in Groningen voor kinderfeestjes waar je verschillende outdoor activiteiten kunt doen zoals survivallen, boogschieten, archery tag en skiën. Je kunt al deze activiteiten bij mooie en bij minder mooie dagen uitvoeren!

En is het echt te slecht buiten, dan bieden zulke locaties genoeg opties om de groep kinderen binnen te vermaken! Spreek dit vooraf wel duidelijk af met het bedrijf waar je het kinderfeest geeft, ze zijn bereid om met je mee te denken en te zorgen voor een onvergetelijke kinder party!

Floaten

VR Experience

Naast de sportactiviteiten bij Snowlimits kun je ook kiezen kiezen voor een kinderfeest vol avontuur in actie met de VR Experience.

In dat geval moet je uitwijken naar VRLoods in Surhuiserveen, Friesland. Zij bieden verschillende arrangementen aan voor een Virtual Reality kinderfeestje.

De slogan is niet voor niets ‘De VR Ervaring van het noorden’.

Houden de kids van gamen en virtual reality? Dan zorgt een bezoekje aan VRLoods voor een onvergetelijke ervaring. Gamen met een VR Bril was nog nooit zo leuk!

Floaten

Speelplezier in het speelparadijs van Groningen

Kies je liever voor activiteiten binnen? Ga dan naar Ballorig. Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in een van de ruim 40 kinderspeelparadijsen terecht voor het leukste feestje!

Zelfs voor de allerkleinsten is hier genoeg te beleven. Zo heb je peuteruitjes die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld kinderen van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven.

Of wat dacht je van een schoolreisje? Kinderen kunnen gezellig met klasgenoten van de glijbaan of spelen in de ballenbak. Daarnaast heb je verschillende groepsarrangementen.

Floaten

Wie komen er op het kinderfeest?

Als je een kinderfeest geeft, is het belangrijk om goed te kijken wie er op het kinderfeestje komen. Zijn het bijvoorbeeld allemaal meisjes, allemaal jongens of een gemengde groep. En komen de leeftijden van de kinderen ongeveer met elkaar overeen of zijn er wat verschillen waarmee rekening gehouden moet worden? Zorg er dus voor dat je vooraf een duidelijke lijst hebt met namen van de kinderen die op het feestje komen en ga pas dan bedenken (en overleggen met jouw kind) wat je wilt gaan doen! 

Zorg dat je een of meerdere activiteiten kiest waarmee alle kinderen zich kunnen vermaken tijdens het feestje. Dit zorgt er namelijk voor dat de kinderen een geweldige dag hebben, maar ook dat jij niet kinderen apart van elkaar hoeft te vermaken en er zelf dus weinig werk van hebt! 

En tot slot

Waar je je kinderfeest ook geeft, zorg altijd dat je ruim op tijd begint met de organisatie. Verstuur uitnodigingen op tijd, regel genoeg vervoer voor zowel de heen als terugweg en communiceer duidelijk naar de ouders van de kinderen wat zij kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Zo voorkom je een hoop problemen en zorg je ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.