Ben je van plan om een sloep te kopen en Friesland te ontdekken? Dat begrijpen we! Friesland is een prachtig gebied om te varen. Het stikt hier van de wateren, meertjes, kanalen en de talloze vaarroutes. De provincie bestaat zelfs wel voor 50% uit water! Niet gek dus, dat je eigenlijk wel een boot moet hebben als je in deze provincie woont. Wanneer je voor een sloep kiest, is een aluminium sloep de beste keus. Waarom? Dat lees je hier!

Aluminium sloepen zijn onderhoudsvrij

Dit is waarschijnlijk ook direct het allergrootste voordeel. Een aluminium sloep is namelijk helemaal onderhoudsvrij. Dit scheelt niet alleen tijd, het scheelt ook geld. De buitenkant van de boot hoeft niet beschermd te worden met verf en antifouling. Dit is een aangroeiwerende verf die wordt aangebracht op het onderwaterschip van de sloep. Dit zorgt ervoor dat er geen micro-organismen kunnen hechten aan de onderkant van de boot, waardoor deze glad en vrij van aangroeiing blijft.  

Bovendien kan aluminium niet roesten of gaan rotten en kan het materiaal goed tegen vocht, UV-straling en wind. Een lange levensduur is dus gegarandeerd!

aluminium sloep voordelen

Aluminium sloepen zijn erg licht

Voor een sloep is een sloep van aluminium erg licht. Hierdoor kun je de boot eenvoudig verplaatsen met een trailer. In elk geval een stuk eenvoudiger dan met een polyester boot. Dit zorgt ervoor dat je flink kunt besparen op de brandstofkosten. Wat ook een prettige bijkomstigheid is, is dat een sloep van aluminium sneller vaart.

Sloepen van aluminium zijn veilig

Aluminium is niet brandbaar. Hierdoor is het een erg veilig materiaal voor een boot. In elk geval een stuk veiliger dan hout of polyester. Wanneer de sloep een beschadiging oploopt, hoef je je niet druk te maken over plamuur en andere herstelwerkzaamheden. Het materiaal herstelt zichzelf!

voordelen aluminium sloep

Hoge restwaarde van de sloep

Wanneer je er toch voor kiest om je sloep na verloop van tijd te verkopen, heb je geluk als deze van aluminium is! Doordat het materiaal een lange levensduur garandeert, heeft de aluminium sloep een relatief hoge restwaarde. De boot neemt nauwelijks af in waarde!

De nadelen van een aluminium sloep

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen aan een aluminium sloep. Niet iedereen vindt aluminium bijvoorbeeld even mooi. Het is een vrij ruw materiaal en doet al snel wat killer aan dan een sloep van polyester. Om te voorkomen dat de sloep er kil uitziet, kun je de buitenkant van de sloep verfraaien met folie (in verschillende kleuren mogelijk).

Hiernaast is de sloep relatief duur in aanschaf. Dit wordt echter wel gebalanceerd doordat er geen tot weinig onderhoudskosten zijn. Hiernaast scheelt dit je gewoon erg veel tijd en dat is ook iets waard!

 De sloepen op de foto’s zijn van: www.vanvossentenders.nl