De circulaire economie is steeds meer in opkomst. In steeds meer branches is circulair, het hergebruiken van zoveel mogelijk grondstoffen, trending. Zo ook in de inrichtigsbranche. Circulair inrichten betekent het zoveel mogelijk hergebruiken van producten, waarbij het behoud van grondstoffen centraal staat. In projectinrichting is dit een belangrijk startpunt geworden. Oude meubels worden hier een nieuw leven ingeblazen.

Hoe werkt circulaire projectinrichting?

In circulaire projectinrichting wordt er gebruik gemaakt van gebruikt meubilair van de allerhoogste kwaliteit. Dit meubilair kan geheel naar keuze aangepast worden, dus je zit niet vast aan hoe het oude meubilair eruit zag. De circulaire aanpak biedt hier twee mogelijkheden:

  1. Hergebruik van meubels. Deze meubels worden gecontroleerd en gerevitaliseerd. Er worden verder geen aanpassingen aan de meubels gedaan, alleen waar nodig gerepareerd.
  2. Hergebruik van meubels die een nieuwe look hebben gekregen. Deze meubels worden naar een hoger niveau getild. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het opnieuw stofferen van de bank, het vervangen van een tafelblad of het vervangen van de stoelpoten.

Circulaire inrichting heeft vooral te maken met goed samenwerken. De juiste opties worden geselecteerd om ervoor te zorgen dat het inrichten ook daadwerkelijk circulair gebeurt.

Waarom circulair inrichten?

Maar waarom zou je er precies voor kiezen om circulair in te richten? Wat zijn de voordelen ervan? Het zit zo: in de oude economie werden er continu nieuwe meubels geproduceerd. Deze meubels werden vervolgens na verloop van tijd weggegooid. Dit is natuurlijk enorm slecht voor het milieu.

Door circulair in te richten gaan we dit proces tegen! We verminderen de productie van meubels, door juist van gebruikte meubels weer iets functioneels te maken. Niet alleen functioneel, de meubels zijn hartstikke mooi!

Wordt een bureaublad bijvoorbeeld niet meer gebruikt? Deze wordt dan versnipperd om hier een nieuwe plaat van te maken. Moet er toch gebruik gemaakt worden van nieuwe materialen? Dan gebeurt dit door middel van lokale grondstoffen. Zo dragen we allemaal bij aan een circulaire economie!

Zo wordt er gewerkt aan een verbeterde kringloop in de inrichtingsindustrie!

waarom circulair inrichten