De stad Groningen is bij uitstek dé fietsstad van Nederland. Al sinds de vorige eeuw worden auto’s geweerd uit de binnenstad van Groningen. Uiteraard komt dit de voetgangers en fietsers ten goede in de stad.

In de stad Groningen zijn veel afstanden makkelijk te doen zijn met de fiets. Daarnaast worden auto’s geweerd op sommige plekken. Hierdoor zie je dat men gewend is om overal gewoon de fiets voor te pakken. In combinatie met het legio aan studenten, voor wie de fiets het primaire voertuig is, verklaart waarom Groningen dé fietsstad van Nederland is.

Wil je graag de stad gaan verkennen met de fiets? Ga dan voor jouw fiets, langs bij dé Fietsenwinkel Groningen. Hier vind je alle soorten fietsen die je maar kan zoeken, van stadsfiets tot aan e-bike.

Leuke fietsroutes door Groningen

Groningen is dé fietsstad van Nederland, en dat is natuurlijk niet alleen omdat het zo een fietsvriendelijke stad is. Dat komt omdat je ook genoeg leuke routes door de stad kan fietsen. Daarnaast is er in het ommeland, zoals wij in Groningen graag refereren naar de regio net buiten de stad, genoeg moois te zien, daarover straks meer.

In de stad kan je fiets door het prachtige Noorderplantsoen waar altijd bedrijvigheid is op een zonnige dag. Als je even doorfietst naar het centrum kom je langs de unieke Martinitoren en fiets je over prachtige bruggetjes en grachten.

Bereid om nog iets verder te fietsen? Ga dan ook vooral eens langs de Hoornseplas en het Hoornsemeer. Een mooie locatie die altijd leeft als de zon schijnt. Maar ook als die niet schijnt is het mooi om te zien!

huis bouwen woonwensfabriek

Waar moet je op letten als je een stadsfiets wilt

Het klinkt erg voor de hand liggend maar let bij de aanschaf van de fiets vooral op de basis dingen. Voor de eigen veiligheid, en de portemonnee want de politie controleert er vaak op, zorg dat je verlichting werkt!

LET OP: Ondanks dat Groningen een perfecte stad is voor de fiets, willen er nog al eens fiets gestolen worden. Wij raden dus dan ook aan om echt een goed slot te kopen. Vraag bij de fietsenwinkel Groningen eens na welke echt goed is. Dit voorkomt een hoop ellende!

Daarnaast moet je natuurlijk altijd kijken welk type fiets je wilt, een stadsfiets, e-bike of misschien een echte toerfiets. Dat is naar ieders eigen voorkeur.

Leuke routes voor langere tochten

Is de stad niet genoeg als het aankomt op fietsroutes? Geen probleem de omgeving rondom Groningen is ook prachtig én gevarieerd. Doordat Groningen op de grens met Drenthe ligt kan je veel kanten op.

Zo kan je de provincie Groningen verder in fietsen. Ga bijvoorbeeld eens langs het Lauwersmeer of langs de Blauwestad. Ook leuk is om eens langs de Hanzesteden te fietsen, een route langs mooie natuur en leuke steden en dorpen.

Voor de afwisseling is het ook leuk om door noord Drenthe te fietsen. Ga bijvoorbeeld eens rondom het Zuidlaardermeer. Of fiets langs en door de bossen naar Eelde en Peize. Kijk voor meer inspiratie eens naar het fietsnetwerk van Groningen.

Oftewel wacht niet langer en ontdek omgeving Groningen nu op de fiets!