Een leven zonder mascara kunnen we ons niet meer indenken tegenwoordig. Stel dat je maar één make-up item mee zou mogen nemen op vakantie, wat zou je dan meenemen? Ik denk dat 9 van de 10 mensen hun mascara zullen meenemen. Want wie wil nou geen mooie lange zwarte wimpers? Door de jaren heen zijn we zo gewend geraakt aan het feit dat we mascara dragen, maar er zijn een aantal dingen die veel mensen nog niet weten. Dit moet je dus echt weten over jouw favoriete beauty product:

#1 Het mascaraborsteltje

Mascara’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Niet alleen de mascara zelf verschilt van elkaar, maar het grote verschil zit hem vaak ook in het borsteltje. Ieder make-up merk probeert iedere keer weer een nieuwe mascara te ontwikkelen waar je nog mooiere wimpers van krijgt. Zo zorgt een gebogen borstelkop voor mooie gekrulde wimpers. En een borstel met haren verlengt je wimpers. Er zit altijd een gedachte achter het borsteltje. Bedenk dus van tevoren wat het effect is dat jij wilt bereiken met je mascara en stem je mascara daarop af!

Mascara tips

#2 Zwart of juist paars?

Naast de standaard zwarte mascara zijn er ook nog andere kleuren. Als je kiest voor een mascara van Pupa dan heb je pas echt de keuze uit allerlei gekke kleuren, zoals: paars of zelfs groen! Kies voor een kleur die bij je past. Weet je niet goed wat bij je past? Kies dan gewoon voor zwart. Oogt zwart net iets te hard? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor bruin. Dit oogt net een beetje zachter. Probeer eens te variëren met kleuren die je nog niet eerder hebt geprobeerd. Dit kan soms verassend leuk uitpakken!

#3 Waterproof

Gebruik je wel eens waterproof mascara? Doe dit dan niet iedere dag. Gebruik de waterproof variant alleen wanneer je weet dat je het product nodig gaat hebben. Bijvoorbeeld als je gaat sporten, een zielige film gaat kijken of als het regent. Ook in een regenachtig festivalseizoen is waterproof mascara je beste vriend. Waarom je het beter niet iedere dag kunt gebruiken? Omdat waterproof mascara moeilijk te verwijderen is. Het beschadigt je wimpers en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Lange volle wimpers

#4 Dé wimperkrultang

Oké, we weten dat het niet heel erg goed is voor je wimpers, maar wie kan er nou zonder een wimperkrultang? Dit item is eigenlijk net zo onmisbaar als de mascara zelf, want als je echt mooie gekrulde wimpers wilt dan moet je een krultang gebruiken! Wees wel voorzichtig, want je trekt gemakkelijk onbedoeld wat wimpers mee.

#5 Mix and match!

Hoe meer laagjes mascara je op je wimpers aanbrengt hoe meer effect je zult zien. Maar doe dit niet enkel en alleen met dezelfde mascara! Door verschillende mascara’s te gebruiken kun je een flawless effect creëren. Gebruik eerst een mascara die je wimpers lengte geeft. Breng vervolgens een mascara aan voor volume en besteedt wat extra aandacht aan je buitenste wimpers. Daarnaast kun je een waterproof mascara gebruiken als finishing touch. Zo weet je zeker dat jouw mascara de hele dag blijft zitten!

#6 De trends van dit seizoen

We hebben het allemaal al eens voorbij zien komen. De spinnenpoten, de klonten, maar dat kan dus echt niet meer! Dit seizoen is het all about statement lashes! Hierbij zijn de wimper extensions ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld. More = More! Heb je geen lange wimpers en wil je geen wimper extensions? Dan kun je er ook voor kiezen om een wimperserum te gebruiken.

mascara

#7 De juiste verzorging voor je wimpers

Bij mooie wimpers hoort natuurlijk ook een goede verzorging. Dit kun je doen door middel van de juiste make-up remover. Het is belangrijk dat je je oogmake-up netjes elke avond verwijderd. Ga er dus niet aan pulken en haal het er iedere avond af (ook als je moe bent en echt geen zin hebt)! Wanneer je je wimpers schoonmaakt kun je de make-up remover beter eerst even laten intrekken. Zo voorkom je dat je wimpers afbreken door de harde mascara!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze handige tips. Heb je zelf nog tips? Laat dan een reactie achter in de comments!