Wanneer je het meeste uit jouw wimpers wilt halen, is het belangrijk dat je een mascara kiest met een borstel die zowel bij jouw wimpers past, als dat deze de juiste vorm heeft. Het is je vast niet ontgaan dat alle mascara’s verschillende soorten borsteltjes hebben. Helaas is het vinden van dé perfecte mascara haast net zo lastig als het vinden van de juiste kleur foundation. Het borsteltje heeft namelijk wel degelijk veel invloed op jouw wimpers. En dat is namelijk of jouw wimpers lang, gekruld of gesepareerd worden na het aanbrengen van een likje mascara. Wil je een goede mascara kopen? Hier kun je terecht!

Verschillende soorten mascaraborstels voor prachtige wimpers

De juiste mascaraborstel kiezen begint al bij de vorm en de ligging van jouw ogen. Als je erg diepliggende ogen hebt, is het bijvoorbeeld lastig om aan de gang te gaan met een grote mascara met grote borstel. Ook wanneer je korte, rechte wimpers hebt, is het waarschijnlijker dat je kiest voor een kleinere mascaraborstel. We leggen hier uit welke mascaraborstels er zijn én voor welk gewenst effect en soort wimpers deze geschikt zijn!

verschillende soorten mascaraborstels

Mascara voor lange, gedefinieerde wimpers

Wanneer je op zoek bent naar een mascara voor lange, gedefinieerde wimpers, kun je het beste lange mascaraborstel kiezen waarbij de haren even ver uit elkaar staan. Deze mascara is perfect wanneer je je wimpers van nature al lang zijn en je ze alleen nog even aan wilt zetten met mascara.

Mascara voor gekrulde wimpers

Wanneer je op zoek bent naar een mascara voor gekrulde wimpers kun je het beste een mascara kopen die al een gekrulde borstel heeft. De borstel krult zich dan precies om de wimpers heen en geeft ze als het ware een lift.

Mascara voor natuurlijke wimpers

Wanneer je op zoek bent naar een mascara voor een natuurlijke look is een mascara met een rubberen borsteltje een uitkomst. Het is wel van belang dat de tandjes verder uit elkaar staan. Deze mascaraborstels houden weinig mascara vast, waardoor je weinig tot geen last zult hebben van klontjes of het aanbrengen van teveel mascara in één keer.

mascara voor lange wimpers

Mascara voor volumineuze wimpers

Voor maximaal volume in jouw wimpers kun je het beste kiezen voor een ronde borstel met lange haren of tandjes. Deze mascara neemt veel mascara op en door de lange haren raakt de mascara elke wimper. Deze mascaraborsteltjes zijn perfect wanneer je dunne wimpers hebt met weinig volume. Tip: wil je extra volume creëren? Druk de borstel tegen de wimperaanzet en werk zigzaggend naar boven!

Mascara voor de onderste wimperrand

Wanneer je jouw onderste wimperrand wilt aanzetten met mascara, is een kort mascaraborsteltje een aanrader. Hiermee kun je de wimpertjes goed scheiden en voorzien van een laagje mascara.

En, ben je er al achter welke mascaraborstel het beste bij jou past? Welke mascara gebruik jij normaal gesproken? Laat het weten!

volle wimpers