In het jaar 2020 hoef je je er niet voor te schamen als je een beetje uitgroei hebt. Niet iedereen is er even blij mee, maar wanneer je de laatste haarkleurtrends van 2020 volgt kun je het volgende onthouden: balayage is hartstikke hot! Wil jij balayage laten zetten door een gespecialiseerde kapper? Hier kun je het boeken!

Wat is balayage?

Balayage is een verftechniek, afkomstig uit Frankrijk in de jaren ’70. Balayage is afkomstig van het Franse woord dat letterlijk “veeg” betekent. De verf werd namelijk vanuit de losse pols in een V-vorm in het haar gezet. In tegenstelling tot het zetten van highlights komen hier geen folies bij te pas. De kleur van de haarverf wordt met een kwast op het haar geveegd. Hierdoor ontstaat er een subtiele, zachte overgang in het haar.

Balayage is inmiddels zo immens populair geworden, dat het eigenlijk eerder een klassieker geworden is dan een haarkleurtrend. Balayage groeit met een lichte overloop uit, waardoor het niet direct zo opvalt als je het een tijdje niet hebt bijgewerkt. In tegenstelling tot highlights, welke wel opvallend uitgroeien.

Hoe vaak moet balayage bijgewerkt worden?

Balayage hoeft in principe niet vaker bijgewerkt te worden dan twee tot vier keer per jaar. Wanneer je dit veel vaker zou doen, kan dit nadelige gevolgen hebben voor je haar. Tussendoor zou je er nog voor kunnen kiezen om het haar dat het gezicht vorm geeft bij te laten werken.

Om de haarkleur mooi te houden zijn er gelukkig diverse producten verkrijgbaar op de markt. Je houdt de kleur mooi koel met een goede zilvershampoo van de kapper. Overdrijf echter niet met de zilvershampoo, want als je deze te vaak gebruikt krijg je een blauwige of paarsige gloed in je haar. Heb je onverhoopt toch deze tint in je haar gecreëerd? No worries: na een aantal keren wassen gaat deze gloed er automatisch weer uit. In de zomer houd je de kleur mooi door jouw lokken te beschermen met een waterafstotende crème met uv-bescherming.

 

wat is balayage?