Huidveroudering is een ergernis voor veel mensen. We nemen er dan ook geen genoegen mee en zoeken methodes om de huid jonger te laten lijken. Je kijkt in de spiegel en wordt geconfronteerd met een slappe huid en rimpels. Accepteren is een optie, maar dat doet tegenwoordig lang niet iedereen. De traditionele facelift biedt uitkomst, maar is best een intensieve behandeling. Tegenwoordig is er ook een facelift met hifu, een efficiënte manier om de huid strakker te zetten. We leggen uit hoe de HIFU behandeling werkt.

Hoe werkt Hifu?

 De geluidsgolven veroorzaken hittepunten onder de huid, die het oude collageen afbreken. Dit gebeurt op een diepte van ongeveer 3 tot 4,5 mm. Het lichaam zelf doet vervolgens het grootste deel van het werk, door nieuwe collageen aan te gaan maken.

High Intensity Focused Ultrasound

HIFU staat dus voor High Intensity Focused Ultrasound. Met de inzet van ultrasound (geluidsgolven) wordt de collageenaanmaak van de huid gestimuleerd.Collageen is een cruciaal eiwit, want het zorgt ervoor dat de huid strak blijft. Schrik niet: meestal vermindert de aanmaak van dit eiwit al na het 25e levensjaar.

Verschil met chirurgische facelift

Bij een HIFU behandeling is snijden overbodig. Dat alleen al maakt de behandeling een stuk comfortabeler.

Bij een chirurgische facelift wordt huid weggesneden, waarna het strakgetrokken wordt. Daarnaast blijft de mimiek van het gezicht bij een HIFU facelift volledig behouden.
Door niet te snijden neemt de hersteltijd ook fors af. Sterker nog, na een HIFU behandeling gaat het dagelijks leven eigenlijk direct weer verder.

Snel resultaat

Het eerste resultaat van de behandeling is doorgaans direct zichtbaar. Vervolgens zet de verbetering langzamerhand door. Doorgaans is het uiteindelijke resultaat na ongeveer drie maanden zichtbaar. Een HIFU behandeling heeft een groot extra voordeel: er is niet of nauwelijks sprake van bijwerkingen. Enkel wat gevoeligheid komt regelmatig voor bij de behandeling zelf, maar dit trekt snel weg. Meestal is slechts één behandeling al genoeg voor een optimaal resultaat. Zo niet, dan biedt een tweede behandeling natuurlijk uitkomst. 

Voor diverse zones van het lichaam

De HIFU behandelingen zijn geschikt voor meerdere zones. Dat zijn onder meer het voorhoofd, rondom de ogen, de wangen, kaaklijn en hals. Het is doorgaans een goed betaalbare methode, want per zone bedragen de kosten zo’n 300 euro. Al kan dit natuurlijk verschillen per kliniek.

In principe is een HIFU behandeling geschikt voor iedereen, onafhankelijk van het type huid. Er zijn een aantal factoren die HIFU kunnen belemmeren. Zo kan er niet gewerkt worden in zones die eerder zijn behandeld met botox, fillers of implantaten. Ook allergieën, een te hoog BMI, hartproblemen en problemen met het immuunsysteem vormen een belemmering. Indien de huid té slap is, kan dit betekenen dat een chirurgische facelift een betere optie is. Wil je weten of HIFU geschikt is voor jou? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een kliniek.