Een geschikte eetkamerstoel vinden is het best lastig. Factoren als de kleur, het design en comfort spelen een rol wanneer je nieuwe stoelen gaat kopen. En de stoelen moeten bij de eettafel passen natuurlijk. Nu industriële interieurs populair zijn, is de industriële eetkamerstoel een uitstekende keuze.

Industriële eetkamerstoel

Stoer design

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn industriële interieurelementen afgeleid van fabrieken, werkplaatsen en bedrijfspanden. Vandaar de robuuste, stoere en vaak functionele vormgeving. Designers voegen soms wat meer abstracte vormen toe. Materialen die je veel tegenkomt zijn metaal, hout en koper. Een industriële stoel heeft doorgaans een wat verweerd uiterlijk. Logisch, want de ontwerpers proberen een jarenlang gebruik in een werkomgeving na te bootsen. De stoere uitstraling valt in de smaak bij veel mensen. Dimehouse is een winkel waar je veel industriële eetkamerstoelen kunt kopen: https://www.dimehouse.nl/stoelen/industriele-eetkamerstoelen/

Comfortabel eten

Niet alleen de kwaliteit van het eten en drinken bepaalt het slagen van een diner. Precies, het comfort is misschien wel net zo belangrijk. Een stoel mag dan mooi zijn, zitcomfort bepaalt ook je keuze. Zo moet je vooraf nadenken of een armleuning wel of niet belangrijk is. Naar er zijn meer eigenschappen om op te letten. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de leuning en het zitvlak. Microvezel komt vaak voor. Het ziet er mooi uit en zit lekker zacht. Daarnaast is het onderhoud niet ingewikkeld. Hetzelfde kan je zeggen van kunstleer, waarbij textiel als vulling is gebruikt. Een groot voordeel van kunstleer is dat het geen vocht doorlaat.

Kleurkeuze van de stoelen

Je hoeft niet te rekenen op felle kleuren als je kiest voor industriële designs. Kleuren die je veel ziet zijn roestbruin, grijs en blauw. Dit zijn dan ook kleuren die je veel ziet in wat oudere fabrieken. Bij het kiezen van de juiste kleur gaat het uiteraard met name om je eigen smaak. Daarnaast is het verstandig om op de rest van je inrichting te letten, zodat het niet een complete kermis wordt met de raarste kleurcombinaties.

Passend bij je interieur

Wanneer je kiest voor industriële eetkamerstoelen, is het logisch dat ze moeten passen bij de rest van je interieur. De kans is groot dat je dan ook voor een compleet industriële look gaat. Een robuuste eettafel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ook bestaan er prachtige industriële hanglampen die je boven de eettafel kunt bevestigen. Wil je het helemaal compleet maken? Kies dan ook voor een bank, tv-meubel en muurbekleding met een industriële stijl.