De Friese meren zijn geliefd in binnen- en buitenland. Het prachtige landschap en de mogelijkheden voor recreatie maken de streek bijzonder aangenaam. Sommige mensen komen er graag als toerist. Anderen gaan iets verder en besluiten een huis te kopen tussen de Friese meren. Het nieuwbouwproject Broek Zuid biedt geïnteresseerden een nieuwe kans om hun droom waar te maken.

Middenin de natuur

Broek Zuid is een nieuwbouwproject onder de rook van Joure. De huizen hebben een directe verbinding met het water, waardoor je razendsnel met een bootje in de natuur belandt. Aan de Friese meren kom je helemaal tot rust. Ontvlucht de drukte van de stad, geniet van het water en het groen, hoor het geluid van wuivend riet en watervogels. Het uitgestrekte landschap met de verschillende grote en kleine meren is uniek! Het gebied herbergt meer dan twintig meren. De bekendste namen zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, de Fluessen en het Slotermeer. Broek Zuid ligt op een steenworp afstand van de Langwarder Wielen.

broek zuid

Paradijs voor watersporters

Bij nieuwe woningen worden vaak voorzieningen aangelegd voor de watersport, zo ook bij Broek Zuid. Met andere woorden: je kunt de boot in de achtertuin aanleggen. Gelukkig maar, want de Friese meren zijn een paradijs voor watersporters. Roeien, zeilen, surfen of gewoon op pad gaan met een plezierjacht. Het kan allemaal. Beroemd is het skûtsjesilen, een zeilevenement dat jaarlijks terugkeert in het gebied. En ook al klinkt het soms onwaarschijnlijk: de meren zijn een geweldige uitvalsbasis voor schaatsers tijdens koude winters.

 

Voorzieningen om de hoek

Veel mensen willen in de natuur wonen, maar hebben ook graag voorzieningen om de hoek. Geen probleem, want voorzieningen als winkels liggen bij Broek Zuid op fietsafstand. Het dorp Joure is namelijk in slechts vijf minuten met de fiets bereikbaar. Friesland heeft een groot aanbod van scholen en ook meerdere ziekenhuizen zijn gunstig gelegen. In de natuur voel je je soms ver weg van de bewoonde wereld, maar die is gelukkig dichterbij dan je denkt.

broek zuid: paradijs voor watersporters

Grote steden dichtbij

Wie woont in het Friese merengebied, kan werken in verschillende grote steden. Zowel de A6 als A7 doorkruisen de regio. Daardoor is het mogelijk om in ongeveer een uur Amsterdam te bereiken. Daarnaast zijn steden als Leeuwarden, Groningen, Almere en Zwolle binnen korte tijd bereikbaar. En wil je na al die meren ook een keer de zee zien? Geen probleem, vier van de vijf waddeneilanden horen bij de provincie Friesland en hebben een veerverbinding met het vaste land.

grote steden om de hoek