Bij het maken van een lichtplan moet je nadenken over toegankelijkheid en gemak. Als je een donkere kamer binnenloopt, wil je er zeker van zijn dat je gemakkelijk bij de lichten kunt. Daarnaast is het belangrijk dat jij of je werknemers de taak juist uit kunnen voeren. Elke kamer moet een mix van drie soorten verlichting hebben. Deze zijn gericht op: natuurlijk, taak en accent. Kantoorverlichting moet aan verschillende eisen voldoen. Daarom is het belangrijk dat je dit goed doet. Een lichtplan laten maken? EchtLichtAdvies helpt je hier graag bij.

Natuurlijke verlichting

Van natuurlijk licht is bewezen dat het in elke hoedanigheid het meest positieve effect heeft op werknemers.  Algemeen licht, ook wel omgevingsverlichting genoemd, biedt een ruimte met algehele verlichting. Omgevingsverlichting wordt meestal geleverd door aan het plafond gemonteerde armaturen, maar kan ook geleverd worden door bijvoorbeeld staande lampen.

Taakverlichting

Taakverlichting is licht dat erop gericht is om te helpen een specifieke taak uit te voeren. Iedereen kent het belang van goede en slechte verlichting. Of dit nu in de keuken is of de kantoorruimte op het werk. Het is cruciaal dat de juiste verlichting in elke omgeving effectief wordt gebruikt. Verlichting kan het humeuren het werkethos verbeteren. Daarnaast is het ideaal om de perfecte kantoorruimte creëren.

Lichtplan laten maken kantoor

Lampen en dimmerverlichting

De gemiddelde persoon zal tijdens zijn leven 90.000 uur aan het werk zijn, dus het is fijn om je thuis te voelen op je werkplek. Een manier om dat te doen is door stijlvolle lampen te gebruiken in de hele kantoorruimte. Vaak kunnen buitensporig felle lichten de werknemers afleiden, omdat het langer duurt om hun ogen op computerschermen te richten, waardoor het toevoegen van dimmerlampen niet alleen een veel meer ontspannen gevoel geeft, maar het stelt mensen ook in staat om op hun gemak te werken en zich te concentreren op hun taak.

Lichtplan opstellen

Het opstellen van een lichtplan zorgt ervoor dat de kwaliteit van de verlichting verbeterd gaat worden. In zo’n plan wordt namelijk precies weergegeven hoeveel verlichting iedere ruimte nodig heeft en waar deze verlichting moet komen te hangen of staan. Op deze manier wordt de functie duidelijk.