Veel mensen vinden het nogal een gedoe, het afsluiten van een hypotheek. Gelukkig is het ook mogelijk om veel werk uit handen te geven. Dit doe je door een hypotheekadviseur in te schakelen. Je hoeft dan niet eindeloos bezig te zijn met allerlei zaken uitzoeken. Het liefst kies je voor een onafhankelijke hypotheekadviseur, omdat die de beste deal voor je uit het vuur kan slepen. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om de verhuizing naar je droompaleis te realiseren!

Alles beter dan zelf doen

Wanneer je hypotheekadvies wil, kun je dat krijgen bij een onafhankelijke adviseur, of rechtstreeks bij de bank. Je kunt ook alles zelf regelen, maar doorgaans is dit geen gigantisch goed idee. Oké, het is mogelijk, maar eigenlijk alleen wanneer je veel kennis van zaken hebt.

Doe je het zelf en zie je iets over het hoofd, dan kan een fout al snel ernstige financiële gevolgen hebben. Natuurlijk is er wel een voordeel: alles zelf regelen levert al snel een forse kostenbesparing op. Maar is dat het waard? Dat moet je uiteraard zelf beslissen.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur inschakelen

Vaak wordt gezegd dat een onafhankelijk hypotheekadviseur erg duur is. Gelukkig kun je ook kiezen voor een goedkope hypotheekadviseur. Bij een goedkope aanbieder zal je vaak iets meer zelf moeten doen, bijvoorbeeld het aanleveren van persoonlijke informatie. 

Hoe dan ook, een onafhankelijk adviseur inschakelen geeft je grootste kans om de beste hypotheek af te sluiten. De adviseur kan namelijk talloze aanbieders met elkaar vergelijken. Een goede partij kijkt daarbij naar alles wat ertoe doet. Dus niet alleen de rente is belangrijk, want ook allerlei voorwaarden kunnen bepalen hoe gunstig een hypotheek is.

Hypotheekadvies van de bank

Je kan naar jouw bank – of een andere bank – gaan voor hypotheekadvies. Dat hoeft geen slechte keuze te zijn, al kleeft er wel een duidelijk nadeel aan. Op een enkele uitzondering na adviseren banken natuurlijk uitsluitend hun eigen hypotheken. En het is goed mogelijk dat je daardoor niet het onderste uit de kan haalt. 

Misschien heeft een andere bank wel een veel goedkopere optie, of zijn de voorwaarden domweg gunstiger. Hypotheekadvies van een bank nemen is over het algemeen wel goedkoper vergeleken met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

De slimste keuze

Volledig zelfstandig een hypotheek afsluiten is voor de meeste mensen gewoon een slecht idee. Naar de bank gaan kan goed uitpakken, maar de kans is aanwezig dat je een betere deal laat lopen. Ja, het best kun je gewoon naar een onafhankelijke hypotheekadviseur gaan.

In eerste instantie betaal je dan wat meer, maar uiteindelijk levert het je wel de beste deal op. Met andere woorden: een dure adviseur helpt je aan de beste hypotheek!