Keramische tegels zijn, zoals de naam het al zegt, gemaakt van keramiek. Keramiek bestaat voornamelijk uit gebakken laagjes klei en zand. De tegels zijn erg duurzaam, een lage vochtopname, erg sterk en hebben een veel langere levensduur dan tegels van natuursteen. Keramische tegels zijn zowel voor binnen als buiten geschikt, maar een binnentegel buiten leggen is echter niet verstandig. Alles over de keramische tegel leest u in dit artikel! Wilt u keramische tegels kopen? Deze haalt u bij de tegelspecialist van Friesland: Bakker Postma!

De eigenschappen van de keramische tegel

De belangrijkste eigenschappen van de keramische tegel zijn:

  • De tegels zijn, wegens het gesloten oppervlak, erg eenvoudig schoon te maken. Dit maakt de tegels erg geschikt voor de badkamer of het toilet in huis.
  • Omdat keramische tegels erg hard zijn, gaan deze lang mee!
  • Ze zijn erg krasbestendig. De tegels zijn dus erg bestendig tegen slijtage.
  • Het oppervlakte van de tegel kan eenvoudig bewerkt worden. Deze tegels kunnen binnen zowel erg glad als met structuur geleverd worden. Buiten is het echter wel van belang om alleen keramische tegels met veel structuur te leggen, anders kan dit ongelukken opleveren.
  • De tegels kunnen in elk gewenst formaat en design opgeleverd worden. Dit geldt zowel voor binnen als voor buiten!
  • De tegels verkleuren niet en er komen geen vlekken in de vloer.
  • Ze zijn erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het zijn uitstekende warmtegeleiders en de ruimte krijgt snel een aangename temperatuur.
  • De tegels hebben weinig onderhoud nodig. Vaak is het schoonmaken met water alleen al voldoende.
  • Keramische tegels geven de woning eenzelfde warme uitstraling als een houten vloer, of natuursteen tegels. Ze hebben alleen veel meer voordelen!
eigenschappen keramische tegels

Hoe onderhoud je keramische tegels?

Voor het onderhouden van keramische tegels heb je weinig nodig. Alleen het schoonmaken met water is al voldoende! Vuil dat op de tegels zit, zal ook echt op het oppervlakte blijven liggen en niet in de tegels trekken. Het is echter af te raden om vette behandelingsmiddelen te gebruiken voor het behandelen van de tegels. Wanneer je dit er namelijk niet goed afhaalt, zal het vuil in het vet gaan trekken, waardoor het net lijkt alsof de vloer niet goed behandeld is.

Wat voor stof en vuil je op de tegels ziet liggen is voornamelijk afhankelijk van de kleur tegels die je aanschaft. Op donkere tegels zie je dit sneller, dan wanneer je voor een lichte kleur kiest.

onderhoud keramische tegels

Bekende keramische tegelmerken

Bekende tegelmerken zijn bijvoorbeeld van Castalvetro tegels uit Italië of Atlas Concorde, welke ook afkomstig zijn uit Italië. Deze merken leveren tegels voor zowel binnen als buiten. Binnen kunnen de tegels gelegd worden op de vloer, de badkamer, de keuken en het toilet.

Welke tegels heb jij in huis liggen? En heb je wel eens keramische tegels overwogen? Laat het weten in de comments!