Ben je benieuwd wat de laatste trends zijn op het woongebied? Ben je op zoek naar wooninspiratie, of naar nieuwe elementen voor in jouw huis? Deze 4 woontrends vind je op het moment in elke woonwinkel! Van meubelstunters tot high end woonwinkels, overal vind je deze trends terug! Ben je benieuwd welke trends er niet mogen ontbreken uit jouw huis? Lees snel verder.

1.      Ronde meubels en woonaccessoires

4 woontrends

Een trend die we op dit moment veel terug zien zijn ronde meubels. Door een ronde salontafel of een ronde spiegel aan de muur te hangen ziet de ruimte er veel speelser uit. Dit is prettig voor het oog! Heb je veel hoekige lijsten aan de muur hangen? Kies dan ook voor een ronde lijst, of een ronde spiegel. Dit maakt de ruimte een stuk speelser en gezelliger.

2.      Duurzame producten

duurzame woning

Wat we ook veel terug zien komen in woonwinkelland: duurzame producten. Gerecyclede materialen, handgemaakte accessoires, LED verlichting, veel groen in huis en tweedehands meubelen. Als je het zelf naar een hoger level wilt tillen, begin je met het scheiden van afval en het monteren van zonepanelen op het dak van je huis. Veel mensen kiezen er ook voor om het huis beter te isoleren.

3.      Warme kleuren en stoffen

fluwelen bank en bordeauxrode muur

In de woonwinkels zien we op het moment veel warme kleuren en stoffen. Denk hierbij aan fluweel, pastelkleuren, okergeel, bordeauxrood en donkergroen. Het oogt gezellig, warm en is hiernaast ook nog eens hartstikke retro. We houden van retro! Een strak design begint ons steeds meer tegen te staan. Kies voor een fluwelen okergele bank, een bordeauxrode muur en maak het geheel af met een paar prachtige planten. Helemaal on-trend!  

4.      Minimalistisch chic wonen

wabi sabi woonwinkel

Less is more zeggen ze wel eens. In het geval van wonen is dat zeker het geval. Wanneer de ruimte “clean” is ingericht, is het veel eenvoudiger om bij thuiskomst tot rust te komen, dan wanneer het een rommelige omgeving is. Combineer de inrichting met modern-Aziatische en Scandinavische invloeden. Door modern en traditioneel te combineren, ontstaat er een erg rustige omgeving.