Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar nieuwe dekbedovertrekken. Misschien zijn je huidige exemplaren versleten, of voldoen ze niet langer aan jouw eisen. Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten wanneer je op jacht gaat naar nieuwe dekbedovertrekken.

Kies een materiaal

Oké, het ontwerp is belangrijk, maar het materiaal ook. Flanel is een heerlijke stof voor in de koude wintermaanden. Voor de zwoele zomeravonden kun je echter beter kijken naar katoenen of linnen dekbedovertrekken. Dit zijn luchtige stoffen die voorkomen dat je badend in het zweet wakker wordt. Natuurlijk heeft elke stof ook een eigen uitstraling, dus ook op het gebied van stijl speelt de stof een rol.

Kies de juiste maat

Het schijnt nogal vaak voor te komen dat mensen het verkeerde formaat kopen. Misschien klinkt het vreemd, maar weet je zelf eigenlijk wel welk formaat deken of bed je hebt? Veel voorkomende maten zijn 140 x 200, 200 x 200 en 200 x 220. Maar het kan nóg groter, want ook 260 x 220 is een maat die voorkomt. Controleer in ieder geval wat jij nodig hebt, dat voorkomt onnodig gedoe met retourneren.

Kies de kleur

Je hebt nu twee keuzes gemaakt. De maat en het type stof zijn belangrijk. Maar nu komt het allerbelangrijkste: de kleur. Ja, onderschat dit niet, want een dekbedovertrek bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je slaapkamer. Kleuren zijn onderhevig aan trends, dus je wil vast weten wat nu populair is. Nog altijd geliefd is de kleur wit, wat de kamer een warme en klassieke uitstraling geeft. 

Is wit voor jou iets te saai, dan is groen nu echt dé kleur. Lichtgroen, donkergroen, legergroen, lindegroen of grasgroen. Het maakt niet uit welke variant je kiest, met groen kan je thuiskomen. En lekker slapen. We hebben geen idee of de groene trend iets te maken heeft met milieubewust denken, maar mooi is het wel. Kijk ook naar overtrekken met mooie patronen, om je bed een extra dimensie te geven.

Keuze gemaakt?

Ga vooral shoppen bij een speciaalzaak, online of bij een fysieke winkel. Dan koop je kwaliteit en kies je uit unieke designs, die niet bij elke meubelgigant verkrijgbaar zijn. Want je wil toch niet dezelfde slaapkamer als al je vrienden en vriendinnen. Denk goed na over de stof, de maat en de kleuren. En vergeet daarbij niet dan wit en groen de kleuren van het moment zijn. Succes!

Dekbedovertrekken