Een slaapkamer moet persoonlijk zijn. Een plek waar jij helemaal tot rust komt. Hoe zorg je ervoor dat jouw favoriete kleuren, meubels, kunstobjecten en overige items allemaal tot hun recht komen? Dat is waar dit blog over gaat. Volg onze tips voor het decoreren van je slaapkamer!

Hou het eenvoudig

Een slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig uitzien, maar ook elegant en verfijnd. Dit creëer je door minimaal 2-3 meter ruimte te behouden tussen je bed en de grote en kleine meubelen. Moet je om je bed heenlopen om bij je badkamer te komen? Dan is het handig om je bed te verplaatsen.

Vergeet het plafond niet!

Met een plafond wordt vaak geen rekening gehouden, wat natuurlijk écht niet kan. Wanneer je in bed ligt, wil je natuurlijk niet naar een kaal plafond staren. Voeg subtiele patronen en zachte kleuren toe, die qua stijl overeenkomen met de muren. Hou er wel rekening mee dat het plafond een lichtere versie moet zijn van de muren, omdat je daarmee de illusie wekt van een lager plafond. Dit creëert een intiemere sfeer.

Zorgt voor geschikt meubilair

Bij het kopen van je meubilair is het verstandig om rekening te houden met de afmetingen van je slaapkamer. Een grote kast gaat niet samen met een kleine slaapkamer. Hetzelfde geldt voor het bed. Met een groot bed en een kleine kamer creëer je het gevoel dat de kamer nog kleiner is.

Berg je spullen op

Zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt voor de spullen in je slaapkamer. Wanneer alles opgeborgen is, creëer je rust en lijkt de kamer ruimer. Zo kun je een ruim nachtkastje aanschaffen, een koffer of opbergbank aan het voeteinde van je bed gebruiken en lege dozen onder je bed plaatsen, die je overigens met een bedrok kunt verbergen.

Ga voor luxe beddengoed

Door te kiezen voor mooie en luxueuze stoffen zorg je voor extra comfort. Als het op lakens aankomt raden we je aan voor 100% katoen of linnengoed te gaan, met een hoog garengehalte.

De Jong Bedden en Wonen: jouw beddenspeciaalzaak

Wil je meer tips ontvangen voor het inrichten van je slaapkamer, of heb je nog een brandende vraag die onbeantwoord is gebleven? Stel ze dan gerust aan De Jong Bedden en Wonen; jouw beddenspeciaalzaak in Noordoost-Groningen. Hier kunt u terecht voor een breed assortiment aan bedden, bedbodems, matrassen, fauteuils en meer. Bellen kan naar 0596 680866. Mail je liever? Mail je vragen gerust naar [email protected].

beddenspeciaalzaak groningen
bedden groningen